Direktør-stilling for genom-center deles op i to

Nationalt Genom Centers direktør-stilling deles op i to: En lægefaglig direktør, som skal være med til at opbygge og drive Nationalt Genom Center og udviklingen af Personlig Medicin i Danmark, og en direktør for IT/infrastruktur.

Det fremgår af et stillingsopslag, som Sundhedsministeriet har slået op.

Genom Centerets første direktør, 57-årige Gert Sørensen, har allerede forladt posten som direktør. Han har haft jobbet i to år.

"Jeg kunne mærke, at tiden var kommet til, at jeg skulle have et lidt mere roligt job. Jeg har været rigtig glad for at starte centeret op, men det har også været et belastende job, og forud for det var jeg også hospitalsdirektør i ti år. Nu har jeg brug for at begive mig ud af topfokus og i stedet gå i dybden med nogle ting," siger han.

Samtidig bevæger centeret sig ind i en ny fase, hvor det har fået sin første rammebevilling, siger han. Derfor vil det være naturligt at sige stop nu, hvor han også har fået muligheden for at få et andet job. Et job, som han er meget glad for, siger han.

"Jeg begyndte i fredags som chefkonsulent i Afdelingen for Sygehuspolitik og Sundhedsøkonomi i Sundhedsministeriet. Det er et sted, hvor jeg får mulighed for at bruge lidt flere af mine bredere kundskaber indenfor sundhedsvæsenet generelt," siger han.