- først med nyheder om afdækning af sygdomme

Ny test giver mere præcis behandling af tarmkræft

Ved hjælp af en ny test, som er på vej på markedet, vil lægerne blive i stand til bedre at identificere de forskellige mennesker med den fælles sygdom kræft og tilrettelægge den helt rigtige og langt mere individualiserede medicinske behandling end i dag.

Testen omfatter indtil videre tarmkræft-patienter, men kan på sigt komme til at omfatte også andre former for kræft.

Bag testen står det danske medicoselskab 2curex, der netop har modtaget en CE-mærkning af ​​deres produkt IndiTreat. Den åbner for en lancering af testen på det europæiske marked, hvor 260.000 mennesker i dag behandles for tarmkræft. Planen er, at lanceringen skal ske i 2020.

Godkendelsen af testen baserer sig på flere års afprøvning, udvikling og klinisk validering på multinationalt niveau. Sideløbende er selskabet 2curex i gang med yderligere studier i mange lande af test, der kan bruges på samme måde i forhold til andre former for kræft, blandt andet æggestokkekræft. Med den aktuelle CE-mærkning er vejen samtidig banet for en hurtig registrering og godkendelse af fremtidige test-produkter.

Teknologien bag IndiTreat-testen betyder, at der genereres tusindvis af små mikro-tumorer fra en lille prøve af væv taget fra patientens primære tumor eller metastaser. Det gør det muligt at teste samtlige godkendte kræftbehandlinger for at klarlægge, hvilken behandling, der virker på patienten, og hvilken patienten er resistent imod.

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1088